Programmen är för dig som är till exempel make/maka, sambo, särbo, förälder, vuxet barn, syskon, vän, arbetskamrat med flera.
Målsättningen är att du som anhörig/närstående, genom kunskap från föreläsningar, videofilmer och litteratur samt genom samtal med andra i samma situation, ska få ökad insikt om hur du kan förbättra din livssituation.
Antal gånger
15 sammankomster à 3 timmar/gång. Vanligen kvällstid, daggrupp kan förekomma.
Avgift
635 kronor per sammankomst, vilket blir 9 500 kronor per termin.
Läs en utvärdering av vuxenprogrammen här >>
Terapi och krisstöd
Vändpunkten erbjuder psykoterapi för dig som är över 18 år och har vuxit upp med eller lever i en familj med missbruk.
I terapin på Vändpunkten har du möjlighet att undersöka hur missbruket och relationerna i familjen påverkat just dig och ditt liv. Fokus för samtalen är dina känslor, tankar och drömmar och hur du ska få ett liv som passar dig.
En missbrukare kräver mycket uppmärksamhet och många anhöriga är vana vid att glömma sina egna behov och önskningar. Samtalen ger dig möjlighet att ta upp ämnen som att vara ensam, hantera konflikter, sorgen över uppväxten, att vara besviken på sig själv, att kunna leva i en relation, flytta ifrån en förälder som missbrukar och bilda familj och bli förälder själv. Ibland blir de svårigheter vi levt med under uppväxten extra tydliga när vi ska skapa vårt eget vuxna liv.
För dig som är under 25 år kostar det 70 kronor per gång, för dig över 25 år är avgiften 725 kronor per gång. I första hand är terapin på Vändpunkten en korttidsterapi där vi träffas 12 gånger. Se kontaktuppgifter under intresseanmälan.
Intresseanmälan
Vi arbetar terminsvis och startar våra grupper i januari och augusti. Antalet platser är begränsade. Kötid varierar beroende på när på året ni anmäler er. Oftast får ni en plats terminen efter anmälan men ibland kan ni få vänta till terminen därpå.
Vi kallar deltagare efter anmälningsdatum. Vid anmälan, var god uppge följande:
- Namn: förälder och barn
- Den anmäldes födelsedatum
- Adress
- Telefonnummer (hem/arbete/mobil)
- E-post
- Förhållande till den beroende (exempelvis maka/make, barn, förälder)
Anmäl dig via telefon, 08-714 62 16, eller mejla oss.