Olika grönsaker

Vår matfilosofi handlar om hållbarhet och bra råvaror

Bokningsförfrågan

Hotell

Bo i ett av våra fantastiska rum.

Boka här

Konferens

Boka din konferens i våra vackra lokaler

Boka här

Fest

Ha bröllopet, disputationsfesten eller doplunchen här.

Boka här

Övrigt

Låt oss skräddarsy hela ditt evenemang!

Boka här

För oss är maten och kvalitén på råvarorna viktig liksom att välja hållbara alternativ där det är möjligt. Bland annat så är all vår fisk MSC-märkt, det mesta av köttet kommer från Svenska gårdar i Mälardalsområdet och grönsakerna är närodlade.

Rätterna komponeras utifrån säsongsaktuella råvaror, därför har vi olika menyer vid olika årstider. Luncherna förbereds dagen innan men tillagas i samband med lunchserveringen. Konferensluncherna och festmiddagarna tillagas alltid à la minute och av färska, nyinköpta råvaror.

Menyer för abonnerande gäster på Ersta terrass

Julmeny 2024

Serveras november - december

Julmenyn består av glöggmingel med tillbehör vid ankomst. Serverade förrätter och varmrätt vid bordet och juldesserter och godis på buffé med kaffe.

Pris/person: 575 kr exklusive moms, 644 kr inklusive moms.

                                          

Förrätter

  • Sillassiett med potatis, rädisor, rågbröd, krasse, sikrom och brynt smör
  • Lättgravad laxtartar med smak av kapris och citrus, serveras med dragonmajonnäs, inlagd kålrot och fröknäcke

Varmrätt

  • Majskyckling fylld med kastanj, äpple och kanel, hasselbackare och katrinplommonsky

Dessert

  • Juldessert och julgodisbord med kaffe

2 rätter för/varmrätt:                                                      495:- exkl. moms 554:- inkl. moms

3 rätter, för/varm/dessert:                                              710:- exkl. moms 795:- inkl. moms

2 rätter, varm/dessert:                                                    440:- exkl. moms 493:- inkl. moms

 

Förrätter

  • Tores Toast - klassisk toast Skagen med en tvist  Vegetariskt: tofu skagen toppad med tångrom
  • Finklädd lax "nippon style" med sjögräsnudlar, korall, cumquats och misokräm                Vegetariskt: koreansk dressad friterad tofu med samma tillbehör
  • Creme ninon - kyld grön ärtsoppa med champagne, liten havssallad, pilgrimsmussla och forellrom                                              Vegetariskt: creme ninon med algsallad och tångrom 
  • Konjaksgravad ryggbiff, serveras med pepparrotskräm, selleribrunoise, plockade örter och pocherat gårdsägg                                 Vegetariskt: gravad ostronskivling med samma tillbehör                 

Varmrätter

  • Fjällröding med Sandefjordsås, picklad kantarell och västerbottenbakad potatiskaka
    Vegetariskt: örtbakad portobello med samma tillbehör
  • Kafferostad lammrostbif med fransk druvsås, citronkonfiterad morot och getostfylld lök
    Vegetariskt: aubergin ”ras el hanout” med samma tillbehör
  • Honungs- och chiliglacerat franskt pärlhönsbröst, svampfylld höstrulle av rispapper,
    pak choi och misosmörsås
    Vegetariskt: sesambakad ärttempeh med samma tillbehör
  • Kalvnoisette med mild pepparsås, jordärtskocka, vintertomater och Pommes Anna
    Vegetarisk: zucchinitimbal med samma tillbehör
  • Torskrygg Bourguignon - franska smaker av mustigt rött vin, rökt sidfläsk och skogschampinjon,
    serveras med lent mos av potatis och palsternacka
    Vegetarisk: örtbakad portobello, rödvinssås och lent mos på potatis och palsternacka

Desserter

  • Creme Brulee toppad med hjortronmylta
  • Fransk chokladtårta med lättvispad grädde och bär
  • Ostassiett – våra utvalda ostar med tillbehör

Pris per person:
535:- exklusive moms
599:- inklusive moms

På buffén: 

  • Liten Räkcocktail med Marie Rose sauce
  • Minipaj med spenat, fetaost och russin
  • Krämig potatissallad med kapris och dijonsenap
  • Inkokt lax på medelhavsvis med oliver, citron och tomat
  • Selleri ”tonnato” med miso och ärtmajonnäs
  • Minisliders med black angus-burgare, chimichurri och coleslaw
  • Saffranskyckling på pinne
  • Italiensk sallad med blomkål, fattigmansparmesan och hyvlad ost
  • Surdegsbröd
  • Hummus
  • Grön ärtkräm
  • Öppen cheesecake

Pris per person:
535:- exklusive moms
599:- inklusive moms

På buffén: 

  • Vannameiräka på pinne med smak av citrongräs och mynta
  • Nudelsallad med trefärgade morötter, hemsyrad kimchi och sojabönor
  • Getost på patacones (friterad matbanan) och chilijam
  • Bang Bang Tempeh – marinerad stekt ärttempeh med gurka
    och kinesisk sesamkräm kryddad med sichuanpeppar
  • Finklädd, kryddhalstrad lax på en sallad av betor, bär och gröna blad
  • Sliders – mimihamburgare med portobello, chimichurri och coleslaw
  • Anticuchos de pollo – peruanska kycklingspett med chili Rocoto
  • Ljummen sallad på sötpotatis, fetaost, koriander och guavamarmelad
  • Surdegsbröd
  • Hummus, grön ärtkräm
  • Öppen cheesecake

 

Pris per person:
535:- exklusive moms
599:- inklusive moms

På buffén:                                                                                 

  • Selleri ”tonnato” med miso och ärtmajonnäs
  • Minipaj med spenat, fetaost och russin
  • Bang Bang Tempeh – marinerad stekt ärt-tempeh med gurka och kinesisk sesamkräm
    kryddad med sichuanpeppar
  • Nudelsallad med hemsyrad kimchi och sojabönor
  • Patacones – friterad matbanan med getost och chilijam
  • Sliders – minihamburgare med portobello, chimichurri och coleslaw
  • Rostade rotsaker med mandelpesto
  • Ljummen sallad på sötpotatis, fetaost, koriander och guavamarmelad
  • Surdegsbröd
  • Hummus, grön ärtkräm
  • Öppen cheesecake

Denna buffé går att göra vegansk.

Pris per person:
356:- exklusive moms
399:- inklusive moms

På buffén: 

  • Vannameiräkor på pinne med smak av citrongräs och mynta
  • Minipaj med spenat, fetaost och russin
  • Anticuchos- peruanska kycklingspett med chili rocoto
  • Sötpotatispuck toppad med svart bönkräm, vegansk fetaost och chilidrop
  • Full rulle med kallrökt lax, äpple och pepparrot

 

Våra smakalternativ på fingermat finns i två storlekar, snittar-lite större eller cocktailcanapéer-lite mindre: Toppingen serveras på bröd, glutenfritt bönbröd eller salladsblad. Välj efter tycke och smak.

  • Skagenröra med rom
  • Full rulle med kallrökt lax, äpple och pepparrot.
  • Rostbiff, remouladsås, rostad lök och picklade senapsfrö
  • Kyckling med ingefära, koriander och chili
  • Sötpotatispuck toppad med svart bönkräm, vegansk fetaost och chilidrop
  • Ostspett med oliver och druvor

Tre stycken valfria snittar/cocktailcanapéer

serveras med ett glas mousserande

alternativt alkoholfritt mousserande vin.

3 x Snittar pris per person,

281:- exkl.moms
325:- inkl.moms

3 x Cocktailcanapéer pris per person

254:- exkl.moms
295:- inkl.moms                                                                                      

 

Paket
Pris per person: 353:- exklusive moms. 395:- inklusive moms.
Smörgåstårta eller fingermat x 3 per person samt lättöl/mineralvatten, kaffe/te med tårta eller en god kaka.

Smörgåstårta

  • Räkor och lax.
  • Vegansk Skagenröra samt kräm på tomat och oliv.

Fingermat-snittar

Toppingen serveras på bröd, glutenfritt bönbröd eller salladsblad. Välj efter tycke och smak.

  • Full rulle med rökt lax, äpple och pepparrot
  • Kyckling med ingefära, koriander och chili
  • Sötpotatispuck toppad med svart bönkräm, vegansk fetaost och chilidrop
  • Rostbiff, remouladsås, rostad lök och picklade senapsfrö
  • Ostspett med oliver och druvor

Tårta

Pris per person inkl kaffe/te: 228:- exklusive moms. 255:- inklusive moms

  • Prinsesstårta
  • Frukttårta
  • Schwarzwaldtårta
  • Fromagetårta

Dryck

Vi serverar kaffe, te, mousserande, vitt, rött eller rosévin samt öl med mera. Allt efter beställning och åtgång.

Lokalhyra

Hela eller delar av Ersta terrassen, Bring- eller Norrbysalen enligt offert.

 

Ingen festmåltid är komplett utan dryck, därför testar vi alla rätter med både vin, öl och alkoholfria alternativ för att kunna rekommendera kombinationer som harmoniserar och förhöjer både maten och drycken. Vi har en noga utvald dryckeslista, fråga oss gärna vilka alternativ som vi kan rekommendera till den meny som du vill äta.

Dryck som serveras på Ersta terrass

  • Rigol, Cava SPA
  • Vaporetto, Prosecco ITA
  • Champagne, Les Trois Terroir FRA
  • Barone Montalto, Sicililien, ITA
  • Battenfeld Spanier Riesling Trocken, TYS
  • Attitude Sauvignon, Loire, FRA
  • Pieropan Soave Classico, Veneto, ITA
  • Barone Montalto, Sicilien, ITA
  • Ricossa Barbera Organic, ITA
  • Belleruche, Cote du Rhone, FRA
  • Schwartz Butcher, Pinot Noir, ÖST
  • Husets rosévin
  • Tokaij
  • Portvin, Red Port

Öl

  • TT 33 cl
  • Lagunita, IPA 33 cl
  • Arboga 50 cl
  • Fatöl, St Erik 40 cl
  • Bernard 50 cl, glutenfri
  • Napa 33 cl, alkoholfri

Cider

  • Angry Orchard cider

 

  • Terrassens alkoholfria mousserande vin.
  • Terrassens alkoholfria vita vin.
  • Terrassens alkoholfria röda vin.
  • Terrassens alkoholfria öl.
  • Läsk, lättöl, mineralvatten, juice med mera.

Våra vinpaket består av väl utvalda viner till din meny.

Stora vinpaketet:

1 glas till förrätten

1 glas med påfyllning till varmrätten

1 glas dessertvin

360:- exkl. moms, 450:- inkl. moms

Lilla vinpaketet:

1 glas till förätten

1 glas med påyllning till varmrätten

300:- exkl. moms, 375:- inkl. moms

 

Alla priser per person.

Kontakta Ersta terrass

Öppettider:

Måndag-fredag: kl. 10.00-15.00

Övrig tid, kvällar och helger endast förbeställning.


Postadress:
Box 4619
116 91 Stockholm

Besöksadress:
Erstagatan 1N/Fjällgatan 45
Södermalm, Stockholm

Bokning:
Telefon 08-714 66 34
meet@erstadiakoni.se 

Köket:
Telefon 08-714 61 07
erstaterrass.koket@erstadiakoni.se