Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Konfirmation på Ersta 2018

Folder 2018

Följ med på en resa som tar dig från Stockholm till Italien via skärgården. En resa i mötet mellan tro och vetande. En upplevelse som landar i ditt hjärta.

På Ersta kan du göra ditt konfirmandår på ett lite annorlunda sätt. Vi är en kyrka mitt i en organisation som också gör diakoni, det betyder att göra gott för människor i utsatta situationer. Det gör vi till exempel genom att jobba med hemlösa, driva ett sjukhus och ta emot ensamkommande flyktingsbarn. Här finns präster, ungdomsledare och diakoner, men också läkare, forskare och kuratorer.

På Erstaklippan med utsikt över Stockholm får du en utmaning för alla sinnen. Du kommer att fundera kring hur tro och vetenskap kan gå ihop. Du kommer att uppleva traditionella högmässor där många ungdomar medverkar och prästen vet att du och övriga konfirmander kommer att finnas i kyrkbänken när han /hon förbereder sin predikan.

Du kommer att möta våra medarbetare som jobbar med hemlösa, som tar emot ensamkommande flyktingbarn och unga och du kommer utmanas att tänka kring alla människors lika värde. Du kommer naturligtvis att fundera kring om och hur man kan tro på Gud, som ung, i vår tid.

Du kommer att uppleva veckan i den medeltida staden Assisi i Italien som ett äventyr fyllt av både lekfullhet och allvar. Du kommer att vara på hisnande vackra platser och se stora överdådiga katedraler.

Vi har både unga ledare som har färsk erfarenhet av sitt eget konfirmandår på Ersta och de som gjort vår inre och yttre resa flertalet gånger. Från en gammal helgonberättelse har vi också två 1100-tals helgon som kommer att vara våra "spökguider", guider och vägledare. Dom tar oss tillbaka till en tid fylld av dramatik i staden Assisi med omgivningar.

2018 års folder här.

Hör om våra konfirmanders upplevelser

| Fler

Kontakt

Paul Westerlund, präst

Telefon: 076-723 21 64
@ Paul Westerlund

Facebook Instagram

Gilla oss på Facebook
www.facebook.com/
ErstaKonfirmation

Följ oss på Instagram
@erstakyrkasunga