Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Ersta hemtjänst i Stockholm

Vi är hemtjänstföretaget som finns till för dig som behöver stöd, omsorg eller service men ändå vill bo kvar hemma och fortsätta ditt liv som vanligt. När du får hemtjänst och väljer Ersta hemtjänst kommer vi hem till dig för att ta reda på hur just du vill ha din hjälp utförd.

Äldre-dam-läser-Ersta-hemtjänst

Vi prioriterar kontinuitet!

I samband med vårt första möte får du en egen kontaktperson. Det är i första hand din kontaktperson eller personal ur ett mindre personkontinuitetsteam med tre till fyra undersköterskor/vårdbiträden som kommer hem till dig. Det är viktigt att du trivs med ditt personkontinuitetsteam, annars får du byta. Vi lägger också stor vikt vid att hålla tiden och meddelar dig om vi blir sena.

Flexibilitet

Vid hembesöket går vi tillsammans igenom ditt biståndsbeslut och hur du vill ha din hjälp. Utifrån detta skriver vi en genomförandeplan. Genomförandeplanen innehåller allt från när en insats ska utföras till specifika önskemål kring exempelvis hur du vill ha din frukost eller rutiner kring dina inköp.

Trygghet är ett av Ersta hemtjänsts kännetecken

Varje år genomför vi en kvalitetsmätning i syfte att mäta hur nöjd du som hemtjänsttagare är. Vi ser dina synpunkter och eventuella klagomål som hjälp till att förbättra och utveckla våra tjänster. Du som kund inbjuds även in till att delta i våra referensråd där vi fyra gånger per år träffas för att diskuterar gemensamma frågor.

Matleverans från Fazer

För oss är det viktigt att du erbjuds varierad, välsmakande och allsidig kost. Vår leverantör, Fazer Food Services, är en familjeägd koncern som endast arbetar med måltidstjänster.

Egen natt- och larmpatrull

Vi har egen natt- och larmpatrull vilket innebär att du kan känna dig trygg med att det är våra medarbetare som besvarar dina larm dygnet runt samt besöker dig som har nattinsatser.

Våra tilläggstjänster

Om du vill ha mer hjälp än vad ditt biståndsbeslut beviljar erbjuder vi hushållsnära tjänster med rut-avdrag. Vi kan hjälpa dig med alltifrån städning och inköp till ledsagning och pyntning inför storhelger.

Hur får jag hemtjänst?

Stockholm stad har ett kundvalssystem som innebär att du väljer vilket hemtjänstföretag som utför din hemtjänst. För att få hemtjänst krävs ett biståndsbeslut från din stadsdelsförvaltning. En handläggare utreder tillsammans med dig vad du behöver hjälp med, därefter har du möjlighet att välja vem som ska utföra tjänsterna hemma hos dig. Oavsett vilken utförare du väljer betalar du samma avgift till stadsdelen, vi kan alltså inte konkurrera om priset – bara om kvaliteten på omsorgen. Om du inte är nöjd med hemtjänsten kan du när som helst byta utförare.

Välkommen!

Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer om hur vi kan underlätta vardagen för dig. Varmt välkommen till Ersta hemtjänst Stockholm!

| Fler

Kontakt

Ersta hemtjänst Stockholm Väst

Bergsgatan 5B
112 23 Stockholm

Verksamhetschef:

Ann-Charlotte Bengttson
Telefon:08-714 60 20

 

Kungsholmen
Gruppchef
Soraya Mastalli
Telefon 08-714 60 22
Fax 08-650 71 90

Fredhäll
Gruppchef
Marcela Paz
Telefon 08-714 60 23 

@kungsholmenhemtjanst

Norrmalm
Gruppchef
Lina Olsen Holmlund
Telefon 08-714 60 21

@norrmalmhemtjanst

Ersta hemtjänst Södermalm

Tideliusgatan 42
118 69 Stockholm
Fax +46104516098

Verksamhetschef
Susanne Jonsson
Telefon 08-714 60 24

Telefonen är bemannad mellan 8-17

Gruppledare Team Södermalm:


Therese Forslin  08-714 60 14

Annica Orre  08-714 60 15

Telefonerna är bemannade mellan 7-16

@sodermalmhemtjanst

 


Ersta hemtjänst Östermalm

Tillfällig adress (t o m 2018-03-31)

Armfeltsgatan 9      115 34 Stockholm

(F o m 1/4 Sandelsgatan 16
115 34 Stockholm)
Telefon 08-714 60 58
Fax 08-650 53 36

Verksamhetschef
Kajsa Zetterberg
 Telefon: 08-714 60 44

Gruppchef
Derya Akkas, tel 08-714 60 59 
@ostermalmhemtjanst