Translate this page

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Close

Ersta diakoni är en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete, utbildning och forskning professionellt och icke-vinstsyftande. Verksamheten vilar på en kristen grund och vi hjälper människor i utsatta livssituationer.

Påskhälsning

Påskens händelser, då det omöjliga blir möjligt och dödens makt bryts, vill visa oss att kärleken, trots allt, är den starkaste av alla makter. Även om inget ibland talar för det så får vi leva med hoppet om att det är så och på så sätt kunna hitta kraft att gå vidare i de mest förtvivlade situationer.  

Läs vår direktor Stefan Nilssons kloka ord och hälsning inför påsken

Ersta Näsbyparks Parkinsonboende ett profilboende

Parkinsonboendet i Näsbypark blir Ersta diakonis första profilboende som är anpassat för personer som drabbats av Parkinsons sjukdom. I samråd med Parkinsonförbundet och med hjälp av forskningsresultat kring boendemiljö har vi anpassat våra lägenheter för personer med Parkinsons sjukdom. 

Läs mer

Psykiatriska kliniken på Ersta sjukhus ansluter till Journal via nätet

Den 3 april ansluter även psykiatriska kliniken till Journal via nätet. Journal via nätet är en av 1177 Vårdguidens e-tjänster och ger patienten möjlighet att själv se sin journal digitalt.

Läs mer

Nu ingår Ersta terrass i Erstafamiljen

1 april tog Ersta diakoni över driften av Ersta terrass – restaurang och festvåning.

Välkommen på lunch och fika mellan klockan 11.00-14.00.  Eller varför inte boka in en fest eller annan aktivitet med en av Stockholms bästa utsikter? Hos oss sätter bara fantasin stopp för vad som kan arrangeras i festlokalen och den stora terrassen som tar upp mot 200 minglande gäster. Välkommen till hörnet mellan Fjällgatan 45 och Erstagatan 1N!

Veckans lunchbuffé >>>

 • Sjukvård

  Ersta sjukhus är Sveriges största non-profitsjukhus för planerad vård.

 • Äldreomsorg

  Vår äldreomsorg månar om att tillsammans med den äldre skapa ett meningsfullt vardagsliv, så att den som är hos oss kan åldras i trygghet.

 • Stöd i livet

  Vi driver verksamheter som hjälper och stödjer människor i utsatta livssituationer.

 • Ersta sjukhus i Nationella patientenkäten
  ssk och patient

  Årets nationella patientenkät visar resultatet av patienternas upplevelse av Ersta sjukhus somatiska öppen- och slutenvård. I patientenkäten toppar sjukhuset i alla dimensioner inom specialiserad sjukvård, jämfört med sjukhus i övriga riket och Stockholm i genomsnitt. Läs mer

Nyheter

Fler nyheter från Ersta diakoni